Adviezen van Aboe Dardaa

Uitgeverij: Uitgeverij Barakah
Auteur(s): Salih ibn Abdul Aziz Aal Sheikh
Druk: 1e druk
Jaar: 2020
Pagina's: 116
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Model: 1706
Beschikbaarheid: Op voorraad
€8,00
Aantal:  
  • Voor 16:00 besteld, binnen 1 á 2 werkdagen in huis. Meer info
  • Vanaf €75 gratis verzending!
  • Standaard verzendkosten (NL) van €3.95. Meer info
  • Veilig betalen met:   
  • Voor vragen neem gerust contact met ons op.
Klantervaringen

Goede + snelle service

..


text_stars
Nihad
Aboe Dardaa رضي الله عنه behoort tot dat kleine groepje metgezellen van de boodschapper van Allaah ﷺ waarvan velen zijn leven noch leiding noch hetgeen de geleerden over hem hebben vermeld kennen. Voorwaar, hij was een geleerde.

Men zei: ((انتهى علم الصحابة إلى ستة)) “De kennis van de metgezellen eindigde bij zes (personen).” En Aboe Dardaa رضي الله عنه was een van hen. Hij was een asceet in deze wereld, verlangde naar het hiernamaals en liet deze bedrieglijke wereld in zijn totaliteit achter zich.

De profeet ﷺ zou over Aboe Dardaa gezegd hebben: ((حكيم أمتي عُوَيْمر)) “De wijze onder mijn gemeenschap is ‘Oewaymir.” En het is bevestigd van een aantal metgezellen dat zij zeiden: ((أعقل الناس عويمر)) “De meest verstandige onder de mensen is ‘Oewaaymir.”

Verder zei Haafidh al-Dhahabie bij het schrijven van zijn biografie: ((أبو الدرداء الإمام القدوة، قاضي دمشق، حكيم هذه الأمة، وسيد القراء بدمشق)) “Aboe Dardaa is de Imaam en degene die nagevolgd wordt, rechter van Damascus, de wijze van deze gemeenschap en de meest vooraanstaande reciteur van Damascus.’’ En Aboe Dardaa رضي الله عنه was vanonder degenen die onderwezen werd door de profeet ﷺ in de (recitatie) qoer’aan. Hij heeft het van niemand anders geleerd dan de uitverkorene (d.w.z. de profeet ﷺ). Zoals dat ook het geval was bij ibn Mas’oed, Oebay en een klein aantal anderen vanonder de metgezellen die de qoer’aan volledig hebben geleerd van de profeet ﷺ.

Dus Aboe Dardaa رضي الله عنه is een leerschool. Jij dient dus zorg te dragen en aandacht te geven aan zijn adviezen.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: