De 4 Kaliefen

Uitgeverij: Uitgeverij Badr
Auteur(s): Siraj ar-Rahman an-Nadawi al-Qadi
Druk: 1e druk
Jaar: 2013
Pagina's: 225
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Model: 1472
Beschikbaarheid: Tijdelijk Niet Leverbaar
€10,00
Aantal:  
  • Voor 16:00 besteld, binnen 1 á 2 werkdagen in huis. Meer info
  • Vanaf €75 gratis verzending!
  • Standaard verzendkosten (NL) van €3.95. Meer info
  • Veilig betalen met:   
  • Voor vragen neem gerust contact met ons op.
Klantervaringen

Dhr

Mooie gestructureerde site De nazorg is perfect..


text_stars
Anoir Chahim
De verspreiding van de islam, de compilatie en codificatie van de Koran, veroveringen van gebieden... Zijn er zaken die het werk van de vier rechtgeleide kaliefen beter illustreren?
 
In Zijn oneindige Wijsheid heeft Allah de Verhevene gewild dat de eerste vier opvolgers van de Profeet Muhammad vrede en zegeningen zij met hem aan het hoofd van de jonge moslimnatie - zowel in volgorde van verdienste als in chronologische volgorde - zijn beste en trouwste metgezellen waren.
 
Abu Bakr as-Siddiq, 'Umar ibn al-Khattab, 'Uthman ibn 'Affan en 'Ali ibn Abi Talib... Namen die de geschiedenis van de moslimnatie gekenmerkt en ingeluid hebben, persoonlijkheden die de islam gedragen hebben en die door de islam gedragen werden, mannen die de Profeet vrede en zegeningen zij met hem gesteund hebben tijdens zijn leven en hem zijn blijven volgen na zijn dood...
 
De periode van de kaliefen op de weg van het profeetschap, die nochtans niet langer geduurd heeft dan dertig jaar, wordt gekenmerkt door meesterlijke daden en grootste verwezenlijkingen, waarvan de gevolgen vandaag nog steeds nagalmen en waarvan het succes en de duurzaamheid verklaard worden door het punt van overeenkomst tussen deze kaliefen en de rode draad van hun missie: het naleven van de Koran en van de Sunnah van de Profeet vrede en zegeningen zij met hem.
 
ISBN: 978-2-87528-038-1
Boek
ISBN 9782875280381

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: