Vasten volgens de Islam

Uitgeverij: Project Dien
Auteur(s): Abu Bakr al-Jazairi
Druk: 3e druk
Jaar: 2007
Pagina's: 40
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Model: 1230
Beschikbaarheid: Op voorraad
€4,00
Aantal:  
  • Voor 16:00 besteld, binnen 1 á 2 werkdagen in huis. Meer info
  • Vanaf €75 gratis verzending!
  • Standaard verzendkosten (NL) van €3.95. Meer info
  • Veilig betalen met:   
  • Voor vragen neem gerust contact met ons op.
Klantervaringen

Mashallah!! goede service, netjes en snel.

Spullen komen altijd snel binnen begin de middag. Goeie service echt zeer tevreden...


text_stars
Mandenga Kalemba
Dit boekje is bedoeld voor iedereen, die volgens de Islam wil vasten, of geïnteresseerd is in de praktijk van het islamitisch vasten. Speciaal in de periode van de Ramadan is menige moslim op zoek naar de vele ins en outs van het vasten. Hierom hebben wij gemeend, dat een handzame uitgave over dit onderwerp menigeen van dienst zal kunnen zijn.
 
Het is het hoofdstuk over vasten uit 'De Weg van de Moslim' het beroemde standaardwerk, waarin de gehele religieuze praktijk van de Islam wordt behandeld. In deze druk hebben wij er nog Zèkètoel Fitr aan toegevoegd; dit is het gedeelte van het hoofdstuk van de Zèkèh, dat over de zèkètoel fitr aan het einde van de vastenmaand handelt.
 
Slechts twee Arabische teksten zijn met hun transcripties in het Nederlands opgenomen, en wel de smeekbedes, waarvan men geacht wordt er één uit te spreken bij het breken van het vasten. Andere Arabische teksten zijn niet onmisbaar voor het vasten.
 
Een uitspraak van de profeet (vrede en zegeningen zij met hem) is: "Eén van de poorten van het paradijs wordt Ar-Rayyèn genoemd, de Poort der verfrissingen. Slechts zij, die vasten, kunnen erdoor naar binnen. Er zal gezegd worden: "Waar zijn degenen, die vastten?" Zij zullen dan opstaan en als zij naar binnen zijn gegaan, zal deze achter hen geloten worden. Niemand anders zal erdoor naar binnen gaan." Deze hadieth is overgeleverd door Al-Boekhaarie en Moeslim.
Boek
ISBN 9789080411333

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: