De Djinn en hun impact op het leven van de mens

Auteur(s): Muhammad ibn Saalih al-Uthaymeen
Druk: 1e druk
Jaar: 2018
Pagina's: 82
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Model: 1620
Beschikbaarheid: Tijdelijk Niet Leverbaar
€7,00
Aantal:  
  • Voor 16:00 besteld, binnen 1 á 2 werkdagen in huis. Meer info
  • Vanaf €75 gratis verzending!
  • Standaard verzendkosten (NL) van €3.95. Meer info
  • Veilig betalen met:   
  • Voor vragen neem gerust contact met ons op.
Klantervaringen

Opgenomen als mogelijke webverkoper

De bestelde boeken waren zeer snel geleverd, in goede conditie...


text_stars
Marcus Ampe
De Djinn's zijn een schepping op zich, met een ziel en een lichaam, en zijn geschapen om Allaah. De Verhevene - te aanbidden, zoals Allaah - de verhevene - zegt: 'En ik (Allaah) heb de djinn's en de mens slechts geschapen om mij (alleen) te aanbidden.' En de djinn's zijn gsechapen met een eigen wil, zoals Allaah - de verhevene - in soerah aql al-Djinn over hen zegt, waarin zij zeiden: 'En dat er onder ons rechtschapenen zijn en (anderen) onder ons die dat niet zijn. wij waren op verschillende wegen.' En de djinn's zijn bij de machte om anderen onrecht aan te doen, waaronder de mens. En zoals Allaah - de verhevene - zegt: 'voorwaar, hij en zijn nakomelingen zien jullie van (daar) waar jullie hen niet zien.' Aldus zijn de djinn's in staat om de mens te zien, en om hen onrecht aan te doen, zonder dat zij dit in de gaten hebben.

In dit boek zal shaykh Mohammed ibn Saalih al-'Oethaymien - moge Allaah hem genadig zijn - de vormen van onrecht behandelen van de djinn's naar de mens, en dan met name hun onrecht in de vorm van bezetenheid, waarna de shaykh een aantal vragen zal behandelen over de djinn's, over het gebruikmaken van bezetenheid (roeqyah).

Shaykh Mohammed ibn Saalih al-'Oethaymien- moge Allah hem genadig zijn - is geboren in de stad 'Oenayzah in Saudi Arabië, op de nacht van de 27ste van de maan Ramadaan in het jaar 1347 na Hidjrah (1929). Hij haalde zijn kennis van de vooraanstaande geleerden van zijn tijd, zoals shaykh Abdoer-Rahmaan ibn Naasir as-Sa'die, shaykh Mohammed Amien Ash-Shanqietie en shaykh 'Abdoel-'Aziez ibn Baaz. Bij het uitvaaardigen van Islamitische oordelen (fataawaa) baseerde de shaykh zijn oordelen op bewijzen vanuit de Qoeraan en Soennah. Hij behoorde samen met shaykh Naasiroed-Dien al-Albaanie tot de top van geleerden van ahloes-Soennah van zijn tijd. Hij overl;eed op de 15de van de maand Shawwaal in het jaar 1421 na Hidjrah (2001) - moge Allah hem genadig zijn-.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: