Salafiyyah, haar werkelijkheid en kenmerken

Uitgeverij: As-Sunnah Publications
Auteur(s): Salih al-Fawzaan
Druk: 2e druk
Jaar: 2020
Pagina's: 188
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Model: 1737
Beschikbaarheid: Op voorraad
€5,00
Aantal:  
  • Voor 16:00 besteld, binnen 1 á 2 werkdagen in huis. Meer info
  • Vanaf €75 gratis verzending!
  • Standaard verzendkosten (NL) van €3.95. Meer info
  • Veilig betalen met:   
  • Voor vragen neem gerust contact met ons op.
Klantervaringen

Top service

Supersnelle levering (2 dagen). Mailservice uitstekend, altijd bereikbaar. ..


text_stars
Turkmen

Omdat er in deze tijd veel verwarring en vooral ook misvattingen bestaan over het Salafisme zagen wij het belangrijk om iets omtrent dit onderwerp aan de Nederlandse lezer aan te bieden. Het is dan wel een zeer beknopte uitleg over het Salafisme maar het biedt wel wat duidelijkheid erover.

In de tijd waarin de dwalende groeperingen hun gif willen verspreiden en de media het terrorisme wilt assoscieren met het Salafisme, is het belangrijk dat de mensen weten wat het Salafisme precies inhoudt. Het Salafisme is dan ook niet anders dan het opvolgen van de Islaam volgens het begrip van de Salaf (de voorgangers). Hiermee worden de eerste drie generaties vanaf de tijd van de Profeet Mohammed ﷺ mee bedoeld.

Wie kennen de religie ten slotte beter als hen die samen met de Profeet hebben geleefd en de openbaringen hebben meegemaakt? Ook heeft de Profeet ons gewaarschuwd dat de Islaam zich zal opsplitsen in 73 groeperingen waarvan er maar 1 op het Rechte Pad is. Daarom is het van groot belang om te weten wat de eigenschappen zijn van de Geredde Groep. De Profeet ﷺ zei:

“…Mijn gemeenschap zal zich opsplitsen in drieënzeventig groeperingen. Deze (groeperingen) zullen allemaal in het Vuur zijn, op één na. Zij vroegen: ‘Welke groep is daat dan, O Boodschapper van Allaah?’ Hij antwoordde: “(Dat is de groep die zich bevindt op) datgene waar ik en mijn metgezellen zich vandaag op bevinden.”

[At-Tirmidhi n. 2641, Al-Laalikaa’ie en anderen]

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: