De uniciteit van Allah

Uitgeverij: Project Dien
Auteur(s): Muhammad ibn Abdul Wahhab
Druk: 1e druk
Jaar: 2008
Pagina's: 196
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Model: 1063
Beschikbaarheid: Op voorraad
€9,50
Aantal:  
  • Voor 16:00 besteld, binnen 1 á 2 werkdagen in huis. Meer info
  • Vanaf €75 gratis verzending!
  • Standaard verzendkosten (NL) van €3.95. Meer info
  • Veilig betalen met:   
  • Voor vragen neem gerust contact met ons op.
Klantervaringen

Fiqh boek

Alles perfect geregeld. Ga zo door!!..


text_stars
Hamza
De uniciteit van Allah of monotheïsme is fundamenteel in de islam. Herhaaldelijk dringt de Koran, het heilige boek door Allah geopenbaard, erop aan dat de gelovige een oprecht geloof dient te bezitten, dat vrij is van iedere mogelijke vorm van associatie en polytheïsme.
 
Het polytheïsme houdt niet op bij het geloven dat er een andere god dan Allah bestaat en het toekennen van welke macht dan ook aan standbeelden of heiligen. Het houdt ook allerlei soorten geloof en praktijken in, die de gelovige van het pure monotheïsme afhouden, zoals het dragen van een talisman, geloven in waarzeggerij of astrologie, de voorzienigheid van Allah ontkennen, niet zijn vertrouwen in Hem stellen, iemand anders dan Hem vrezen enzovoorts.
 
Dit boek, reeds meer dan twee eeuwen geleden geschreven, blijft niettemin tot vandaag actueel. De moslims blijven in talrijke gevallen onderworpen aan eisen van buitenaf, die hen in meerdere of mindere mate van de uniciteit van Allah afhouden. Dit belangrijke werk zal ongetwijfeld in staat zijn te appelleren aan de ware natuur van de islam, de eerste religie in de wereld, waarvan het eerste principe is aan Allah, de Unieke, pure aanbidding te wijden.
Boek
ISBN 9789077520055

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: